Gezocht: Adviseur Buurtcirkel

Ben jij de zorgprofessional die zorgt dat cliënten zoveel mogelijk meedoen in de samenleving? Dan hebben wij voor jou een job die ertoe doet! +Vijf zoekt een energieke collega om in het gehele land te helpen bij het opstarten van nieuwe Buurtcirkels en bestaande Buurtcirkels te ondersteunen.

Wie is +Vijf?

Vinden en doorgeven: dat is de missie van +Vijf, een initiatief van Pameijer. We ontdekken, ontwikkelen en verspreiden landelijk programma’s die de (herstel)kracht van mensen vergroten, uitval voorkomen en bijdragen aan een ‘samenredzame’ samenleving.

We ondersteunen tevens bij de implementatie van innovatieve programma’s zoals:

 • Buurtcirkel (www.buurtcirkel.nl)
 • Howie the HarpTM (www.howietheharp.nl)

En we geven daarom ook advies en trainingen aan gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, woningcorporaties en bedrijven.

Wat houd je werk in?

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 cliënten die samen een netwerk vormen waarin zij elkaar ondersteunen. Buurtcirkel draagt bij aan ontwikkelen en inzetten van talenten van deelnemers. Het effect is meer zelf- en samenredzaamheid en minder afhankelijkheid van zorgprofessionals. Als adviseur Buurtcirkel heb je de opdracht om in het gehele land te helpen bij het opstarten van nieuwe Buurtcirkels en bestaande Buurtcirkels te ondersteunen.

Je ondersteunt en adviseert de projectleiders en buurtcirkelcoaches in de visie en werkwijze van Buurtcirkel. Als adviseur denk je mee welke initiatieven en contacten in de wijk van belang zijn voor de deelnemers van de Buurtcirkel. En je geeft trainingen om kennis over Buurtcirkel over te dragen.

Je bewaakt het concept Buurtcirkel en zorgt samen met de externe opdrachtgever voor een juiste uitvoering van de onderliggende overeenkomst. Tevens ben je (mede)verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het concept Buurtcirkel.

Onder regie van +Vijf zijn er nu Buurtcirkels in o.a. Zaanstad, Venray, Arnhem, Breda, Utrecht en Amsterdam. En dit jaar zullen er meerdere nieuwe Buurtcirkels bijkomen.

Wat bieden wij je?

 • Een job die ertoe doet bij +Vijf, onderdeel van Pameijer, een van de grootste aanbieders van zorg aan mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking in Rotterdam en omgeving.
 • Afhankelijk van je opleiding en relevante ervaring een salaris tussen € 2.285 en € 3.416 (cao Gehandicaptenzorg, FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Diverse collectiviteitsregelingen op gebied van (zorg)verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, met daarin o.a. bedrijfsfitness, vakantie-uren kopen/verkopen en een studiekostenregeling.
 • Een jaarcontract voor 16 – 24 uur per week.*
 • Pameijer stimuleert je om jezelf te ontwikkelen en in te zetten voor anderen. Dit draagt bij aan een samenleving waar iedereen ertoe doet.

Wat neem jij mee?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding aangevuld met aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken.
 • Kennis van en ervaring met mensen met verstandelijke en/of psychiatrische beperkingen en/of MO status.
 • Adviserende en didactische vaardigheden.
 • Je werkt landelijk dus een eigen auto is noodzakelijk (vergoeding € 0,38 per km).
 • VOG (aan te vragen voor indiensttreding).

Wat zijn je kwaliteiten?

Je hebt durf en doorzettingsvermogen, je hebt overtuigingskracht, tact en kunt situaties analyseren en anderen motiveren. Je kunt je communicatie aanpassen aan je gesprekspartner en hebt gevoel voor verhoudingen. Je bent in staat belangen af te wegen en hier integer in op te treden. Je kunt goed plannen en organiseren.

Ben je enthousiast?

Klik vóór 12 maart a.s. op deze link en stuur je cv met een pakkende motivatiebrief naar ons op. Heb je vragen? Bel dan met Ruud van der Kind op 010 – 310 08 35.

* Voor interne kandidaten geldt dat de duur van je contract afhankelijk is van je dienstverband bij Pameijer.