GGZ in de wijk

Geïnspireerd door het gedachtegoed van de netwerkpsychiatrie denken wij als +Vijf ook na over hoe je nog beter kan aansluiten op de hulpvraag van mensen. En daarmee volkomen steunend bent aan het herstelproces. Goede programma’s en interventies zijn er genoeg. Het gaat erom dat je deze met elkaar in verbinding brengt en toegankelijk maakt voor degenen die dat – al dan niet tijdelijk – nodig hebben. +Vijf wil een bijdrage leveren aan deze ontwikkeling. Dat betekent dat wij in gesprek gaan met organisaties en initiatieven om zo pro-actief die verbinding tot stand te brengen.

Om het belang van deze ontwikkeling te benadrukken maakten wij een video van gemeente Hellevoetsluis waarin vanuit verschillende perspectieven wordt ingegaan op de vraag ‘hoe creëer je waardevolle zorg in en met de wijk’. Deze video werd getoond tijdens het online festival Caring Community, als onderdeel van de bijdrage van branchevereniging Valente.

Ben jij vanuit jouw organisatie ook actief in de wijk en op zoek naar manieren om (beter) aan te sluiten op ontwikkelingen en initiatieven? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de video