Podcast 3: Jan Alblas in gesprek met Erik en Wessel, Cliëntenraad Pameijer

Wat betekent waardevolle zorg en hoe maken we die voor iedereen beschikbaar? Over deze vraag gaat Jan Alblas in gesprek met mensen die werkzaam zijn in de zorg, maar ook met mensen die zorg ontvangen. In deze derde aflevering spreekt Jan met Erik en Wessel, beide lid van de Centrale Cliëntenraad SP (Sociale Psychiatrie) van Pameijer.

“Waardevolle zorg is de persoon met een hulpvraag centraal stellen, een ideale match maken tussen hulpvrager en hulpverlener, ongeacht bijvoorbeeld de financiën. Echt contact maken met de cliënt is nodig om te begrijpen wat er feitelijk aan de hand is. Er wordt altijd gefocussed op ‘het probleem’, bijvoorbeeld de overlast die iemand geeft, en dat moet dan opgelost worden. Maar achter dit probleem voor de buitenwereld zit een persoon met misschien wel mentale problemen en angsten voor wie de consequenties veel groter zijn. Hier moet zo iemand mee geholpen worden in plaats van enkel de symptomen te bestrijden. De mens achter het ervaren probleem zien en horen. Daar moeten we mee aan de slag!

Meedoen?
Wil jij ook graag jouw mening en inzichten delen via een persoonlijk gesprek? Stuur een mail naar jan.alblas@pameijer.nl