Werkbezoek Weense organisaties

Buurtcirkel, für einander!

Naar aanleiding van een presentatie die wij in mei dit jaar in Wenen gaven over sociaal netwerk Buurtcirkel, zijn afgelopen week 6 mensen vanuit 3 organisaties (LOK, Auftakt-gmbh en KoMiT) bij ons op tegenbezoek geweest. Zij zijn zeer geïnteresseerd in het concept Buurtcirkel. Om een goed beeld te krijgen hebben we naast het verder uitwisselen van inhoudelijke kennis, zoals welke methodes gebruik je, wat zijn de kernelementen van Buurtcirkel e.d. een bezoek gebracht aan de Buurtcirkel voor ouderen in Ridderkerk.

Onze samenwerkingspartner Aafje gaf ons een gastvrij onthaal. Twee deelneemsters van de Buurcirkel voor ouderen vertelde hun ervaringen. Daarna op bezoek bij de Passage waar deelnemers van de Buurtcirkel IJsselmonde en Lombardije ons opwachten. Ook hier weer een bijzonder bezoek. Eén van de deelneemster vertelde in het Engels haar belevenissen met Buurtcirkel. Is toch weer mooi om te zien wat deelname aan Buurtcirkel doet en dat de zelf- en samenredzaamheid van de deelnemers zo versterkt wordt.

De Weense bezoekers hebben veel indrukken mee naar huis genomen waarvan zij ook een mooi verslag maakte dat je hier kunt lezen. Zij gaan bekijken op welke wijze Buurtcirkels ook in Wenen opgericht kunnen worden. +Vijf levert daar een bijdrage aan. Kortom, wordt vervolgd!